Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kávétorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kávétorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 56
  • Elküldve: 12

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj vagy \"Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 3 tojás
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál azonnal oldódó kávépor
  • 1 teáskanál kakaó
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 4 dkg vágott mandula
  • 1 tojás
  • A díszítéshez:
  • 12,5 dkg marcipánmassza
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vágott mandula (dió, mogyoró)
  • 12 csokoládé fenyőfa (vagy marcipánból késztett és csokoládéval bevont)
  • A pralinékhez:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál vágott mandula

Elkészítés:

Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a citromhéjat és egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. A tojásokat egymás után beledolgozzuk, végül a fahéjat, a lisztet, a keményítőt és a sütőport is belekeverjük. A masszát a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokoládét apróbb darabokra tördeljük, kis edénybe szórjuk. Hozzáadjuk a kávéport, 2 evőkanál forró vizet, és lassú tűzön, kevergetve felolvasztjuk. Félrehúzzuk, belekeverjük a kakaót, a porcukrot, a margarint, a mandulát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém egynegyedével, rányomkodjuk középső lapot, erre szintén egynegyed rész krémet kenünk, és a tetejére illesztjük a felső lapot. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk egymással (színezhetjük zöld ételfestékkel). A marcipánt kb. 22 cm átmérőjű körré kinyújtjuk, és a torta tetejére fektetjük. A torta oldalára szórjuk a vágott mandulát (vagy diót, mogyorót). A torta szélét csokoládéból vagy marcipánból készített fenyőfákkal díszítjük. A torta közepére pralinékat készítünk: a csokoládét lassú tűzön felolvasztjuk, belekeverjük a mandulát, és hagyjuk kihűlni. A masszából 9 db pralinét formázunk, és a torta közepére ültetjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 600 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Krémes édességek
A lágy, selymes, édes desszertek ellenállhatatlanok, legyen az akár tiramisu, trifle vagy pohárkrém. És nem is olyan bonyolultak...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejfölös rakott kelkáposzta Tejfölös rakott kelkáposzta
Sárgarépatorta II. Sárgarépatorta II.
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból) Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Diós rácsos pite Diós rácsos pite
Mexikói zöldségleves tortillával Mexikói zöldségleves tortillával
Húsvéti saláta Csilien módra Húsvéti saláta Csilien módra
Spenótos-tejfölös rakott tészta Spenótos-tejfölös rakott tészta
Vajban párolt omlós sertéscomb Vajban párolt omlós sertéscomb
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

Napi tipp
A tavaszi szünet idején a gyerekek megérdemlik a kényeztetést. A különféle speciális palacsintáknak nem csak a felfalásában, hanem az elkészítésében is szívesen segédkeznek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept