Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kávétorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kávétorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 56
  • Elküldve: 12

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj vagy \"Vénusz sütőmargarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 3 tojás
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál azonnal oldódó kávépor
  • 1 teáskanál kakaó
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 4 dkg vágott mandula
  • 1 tojás
  • A díszítéshez:
  • 12,5 dkg marcipánmassza
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vágott mandula (dió, mogyoró)
  • 12 csokoládé fenyőfa (vagy marcipánból késztett és csokoládéval bevont)
  • A pralinékhez:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál vágott mandula

Elkészítés:

Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a citromhéjat és egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. A tojásokat egymás után beledolgozzuk, végül a fahéjat, a lisztet, a keményítőt és a sütőport is belekeverjük. A masszát a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokoládét apróbb darabokra tördeljük, kis edénybe szórjuk. Hozzáadjuk a kávéport, 2 evőkanál forró vizet, és lassú tűzön, kevergetve felolvasztjuk. Félrehúzzuk, belekeverjük a kakaót, a porcukrot, a margarint, a mandulát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém egynegyedével, rányomkodjuk középső lapot, erre szintén egynegyed rész krémet kenünk, és a tetejére illesztjük a felső lapot. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát is. A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk egymással (színezhetjük zöld ételfestékkel). A marcipánt kb. 22 cm átmérőjű körré kinyújtjuk, és a torta tetejére fektetjük. A torta oldalára szórjuk a vágott mandulát (vagy diót, mogyorót). A torta szélét csokoládéból vagy marcipánból készített fenyőfákkal díszítjük. A torta közepére pralinékat készítünk: a csokoládét lassú tűzön felolvasztjuk, belekeverjük a mandulát, és hagyjuk kihűlni. A masszából 9 db pralinét formázunk, és a torta közepére ültetjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 600 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Aszús-szőlős sajttorta pohárban Aszús-szőlős sajttorta pohárban
Diópuding padlizsánvajjal Diópuding padlizsánvajjal
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal
Diós fetagolyók Diós fetagolyók
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122636_tortilla-110.jpg Tortilla, a praktikus

A különféle lapos kenyerek igazi megmentők lehetnek dolgos napokon. Jól elvannak a fagyasztóban, és bármikor percek alatt kiadós…

Napi tipp
A kacsacomb nagyon sokféleképp felhasználható. Lesütve, abálva, hidegen salátákhoz, szendvicsekhez kínálhatjuk. Frissen sütve pedig igazi csemege, amihez tört krumpli és káposzta dukál, de friss kenyérrel vagy salátával kínálva is tökéletes fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept