Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávés Malakov-torta

Hozzávalók

  • 6 dl lefőzött feketekávé
  • 3 ek rum
  • 1 ek cukor
  • 35-40 db babapiskóta
  • A kávés krémhez:
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojássárga (nagy)
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 1 dl lefőzött erős feketekávé
  • 4 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 dkg porzselatin
  • 4 dl Hulala (v. habtejszín)
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • mogyorós ostyarúd

Elkészítés

    1. A lefőzött, és kihűtött feketekávét összekeverjük a rummal, a cukorral, és félretesszük. A babapiskótát fogjuk majd a rumos kávéba belemártani, mielőtt a tortaformába rétegeznénk a krémmel. 
    2. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, simára keverjük, majd hozzákeverjük a keményítőt, és a feketekávét is. A tejet majdnem forráspontig melegítjük, majd apránként hozzákeverjük a cukros-tojásos keverékhez. Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, amíg besűrűsödik a krém, majd levesszük a tűzről. (jó pár percig kell kevergetve főzni, mire besűrűsödik)
    3. A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik. Ezután hozzáadjuk a besűrűsödött krémhez és simára keverjük, majd kevergetve kihűtjük. (a krém kissé hígabb lesz, miután belekeverjük a zselatint). A hulalát v. habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a krémhez, hogy egy sima krémet kapjunk.
    4. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A babapiskótát egyesével megmártjuk a rumos kávéba, majd kirakjuk vele a tortaforma alját. (Arra figyeljünk, hogy csak egy pillanatra mártsuk meg, nehogy nagyon megszívja magát kávéval a piskóta, és elázzon, mert akkor nem tudjuk majd felszeletelni a tortát.)
    5. A kávés piskótára rákanalazzuk a krém egyharmad részét, majd egy újabb réteget rakunk a kávéba mártott piskótával. Ezután rákanalazzuk a maradék krém felét, majd újabb kávéba mártott piskótaréteg jön, végül pedig egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék krémet. Az elkészült tortát pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
    6. A megdermedt tortát kivesszük a tortaformából, majd a sütőpapírral együtt egy tortatálra helyezzük. (Én nem próbálkoztam meg levenni a sütőpapírról, nehogy szétessen a torta, de ügyesebbeknek sikerülhet....) Ezután ízlés szerint tejszínhabbal, és a mogyorós rudakkal díszítjük a torta tetejét.

    9 EGYSZERŰ BABAPISKÓTÁS RECEPT SÜTÉS NÉLKÜL >>>

    6 ELLENÁLLHATATLAN ÉS ELRONTHATATLAN SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. A kávé kedvelőinek csakis ajánlani tudom....A hozzávalók 24 cm-es tortaformához vannak mérve.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin