Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés Malakov-torta

60 perc
mester
költséges
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lefőzött, és kihűtött feketekávét összekeverjük a rummal, a cukorral, és félretesszük. A babapiskótát fogjuk majd a rumos kávéba belemártani, mielőtt a tortaformába rétegeznénk a krémmel. 
  2. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, simára keverjük, majd hozzákeverjük a keményítőt és a feketekávét is.
  3. A tejet majdnem forráspontig melegítjük, majd apránként hozzákeverjük a cukros-tojásos keverékhez. Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, amíg besűrűsödik a krém, majd levesszük a tűzről. (Jó pár percig kell kevergetve főzni, mire besűrűsödik.)
  4. A vizet felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük amíg teljesen feloldódik. Ezután hozzáadjuk a besűrűsödött krémhez és simára keverjük, majd kevergetve kihűtjük. (A krém kissé hígabb lesz, miután belekeverjük a zselatint). A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a krémhez, hogy egy sima krémet kapjunk.
  5. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A babapiskótát egyesével megmártjuk a rumos kávéban, majd kirakjuk vele a tortaforma alját. (Arra figyeljünk, hogy csak egy pillanatra mártsuk meg, nehogy nagyon megszívja magát kávéval a piskóta, és elázzon, mert akkor nem tudjuk majd felszeletelni a tortát.)
  6. A kávés piskótára rákanalazzuk a krém egyharmad részét, majd egy újabb réteget rakunk a kávéba mártott piskótából. Ezután rákanalazzuk a maradék krém felét, majd újabb kávéba mártott piskótaréteg jön, végül pedig egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék krémet. Az elkészült tortát pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  7. A jól behűtött tortát kivesszük a tortaformából, majd a sütőpapírral együtt tortatálra helyezzük. Ezután ízlés szerint tejszínhabbal és a mogyorós rudakkal díszítjük a torta tetejét.

 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. A kávé kedvelőinek csakis ajánlani tudom.... 24 cm-es tortaformát használtam a sütéshez. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss