Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávékrémes-fahéjas sütemény (László szelet)

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 ek forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • A lapokhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg zsír
  • 2 ek tej
  • 3 ek méz
  • 1 ek fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 40 dkg finomliszt
  • A krém hozzávalói:
  • 6 dl fekete kávé
  • 8 ek finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 20 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek ét olaj

Elkészítés

    1. A szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, a forró vizet, és jól kikeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és óvatosan belekeverjük a masszába.
    2. Egy 22×36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a beleöntjük, majd elsimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
    3. A lapokhoz a hozzávalókat, a liszt kivételével, egy lábasba tesszük, majd felmelegítjük úgy, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Lehúzzuk a tűzhelyről, langyosra hűtjük, belekeverjük a lisztet, és ha összeállt, lisztezett deszkára borítjuk, meggyúrjuk, majd három egyforma súlyú darabra vágjuk.
    4. A tepsink hátoldalára sütőpapírt teszünk, és a lapokat egyenként rányújtjuk, majd a még meleg sütőben, 180 fokon, 8-9 perc alatt készre sütjük.
    5. A lefőzött, kihűlt kávéval elkeverjük a cukrot és a lisztet, majd csomómentesre és sűrűre főzzük, ha kihűlt, a vajjal kihabosítjuk.
    6. A piskótát kettévágjuk. Egy mézes lapot a tálcára helyezünk, megkenjük a krém negyedével, következik a piskóta, majd krém, lap, krém, piskóta, krém a sorrend, és az utolsó lappal befedjük.
    7. A csokoládét a vajjal és az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Botmixerrel csomómentesre keverjük és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon finom kávés krémmel töltve a mézes és piskótalapok.Jó emeletes süti,akár tortának is megfelelne.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin