Kávés-diós kókuszgolyó

Hozzávalók

  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl kávé (főzött fekete)
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 db rumaroma
  • magozott meggy (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A kekszet, a diót és kb. 3-4 evőkanál kókuszreszeléket összekeverünk. Megfőzzük a kávét, közben a vajat megolvasztjuk, majd még a tűz fölött hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Simára keverjük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumaromát is.
    2. Összekeverjük a kakaós és a daráltkekszes masszát, hozzáöntjük a kávét, és alaposan összedolgozzuk. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Ha lágynak tűnik, teszünk bele még egy kevés diót vagy kekszet, esetleg kókuszreszeléket. Ha túl kemény, akkor egy kis tejjel lágyíthatunk rajta.
    3. Néhány percig állni hagyjuk, majd golyókat formázunk belőle. A golyók közepébe meggyet teszünk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin