Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés csokiital

15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A csokoládét finomra vágjuk. A tejet megmelegítjük a fahéjrúddal, majd mielőtt forrni kezdene, az aprított csokira locsoljuk. A fahéjat eltávolítjuk. Addig kevergetjük, míg a csokoládé fel nem olvad.

2.

A kávét feloldjuk 4 dl forrásban lévő vízben, majd a forró csokoládés keverékhez öntjük, és csészékbe töltjük.

3.

A tejszínből lágy habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a likőrt. Minden csészére kevés likőrös tejszínhabot halmozunk, és azonnal tálaljuk.

Ha szeretjük, használhatunk a likőr helyett fehér vagy sötét rumot, esetleg konyakot is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss