Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávés csokihab karamellszósszal

Hozzávalók

  • 7 dkg étcsokoládé (55% kakaótartalmú) vagy minőségi étbevonó
  • 1,5 ek instant kávé
  • 2 ek kávélikőr
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • A karamellszószhoz:
  • 1,25 dl habtejszín
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg barna cukor
  • 4,5 dkg karamellöntet (üveges)
  • 4 ek narancslé

Elkészítés

    1. A habhoz a felaprított csokit vízfürdőben felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Az instant kávét 2 ek forró vízben feloldjuk, elkeverjük a likőrrel, és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét 1 csipet sóval felverjük, majd beleszórjuk a cukrot, és további 1 percig verjük. A tejszínt is habbá verjük.
    2. A tojáshabot spatulával a tejszínhabba forgatjuk. A masszát habverővel az olvasztott csokihoz keverjük, és közben hozzáadjuk a likőrös kávét. Szétosztjuk 6 db 2,5 dl-es formába, és a hűtőbe tesszük éjszakára vagy legalább 5 órára.
    3. A karamellszószhoz egy kb. 20 cm-es edényben a tejszínt, a vajat, a cukrot és a kész öntetet kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben többször megkeverjük. Végül áttöltjük egy tálba, belekeverjük a narancslét, és hűlni hagyjuk. Röviddel tálalás előtt a csokihabra csorgatjuk.

    MÉG TÖBB ISTENI DESSZERT RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin