Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés creme brulée

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejszínbe szórjuk bele a kávészemeket, kaparjuk bele a kettévágott vaníliarúd magjait, adjuk hozzá a vaníliarudat is, és hevítsük forrásig, majd hagyjuk kihűlni.

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

Egy tálban keverjük habosra a tojássárgát a cukorral, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Adjuk hozzá a kávészemektől és a vaníliarúdtól leszűrt tejszínt, jól keverjük el.

Öntsük a keveréket 4-6 soufflé/brulée formába, majd állítsuk vízfürdőbe a tálkák feléig.

Tegyük a sütőbe, és süssük kb. 40 percig, amíg a szélén már szilárd lesz a massza, de a közepe még rezgős. Vegyük ki a sütőből, majd a tálakat a vízfürdőből is, és hagyjuk hűlni legalább 2 órát, de inkább hosszabban.

Tálalás előtt a formákat vegyük ki a hűtőből, szórjuk meg kristálycukorral, majd - grill sütőben - 5 perc alatt pirítsuk rá a cukrot.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, tríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss