Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávés creme brulée

Hozzávalók

  • 4 dkg pörkölt szemes kávé
  • 1 rúd vanília
  • 3,75 dl habtejszín
  • 1,25 dl tej
  • őrölt fahéj
  • 6 db tojássárgája
  • 7,5 dkg cukor
  • 4 cl friss presszókávé
  • 6 ek barna cukor

Elkészítés

    1. Előző nap a sütőt előmelegítjük 140 fokra. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!) A szemes kávét durvára daráljuk, a hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejszínt és a tejet felfőzzük a vaníliarúddal és a kikapart velővel, valamint egy csipet fahéjjal és a darált kávéval együtt, majd levesszük a tűzről, és félretesszük 30 percre.
    2. Közben a tojássárgájákat kikeverjük a 7,5 dkg cukorral. A kávés tejszínt sűrű szitán átszűrjük, hozzákeverjük a kissé lehűlt presszókávét, és 6 db tűzálló csészébe vagy 10 cm-es felfújtformába töltjük. A formákat mély tepsibe állítjuk, az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák magasságának 2/3-áig érjen. A krémet kb. 80 percig gőzölve sütjük, végül a sütőből kivéve kihűtjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
    3. Másnap fogyasztás előtt minden adagot egyenletesen megszórunk a barna cukorral, és karamellizáló pisztollyal ráégetjük a megszilárdult hideg krémre. Azonnal tálaljuk. 

      Így lesz tökéletes a creme brulee >>> 

      Kávés finomságok >>> 

      Mennyei pohárdesszertek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin