Előkészítés: A tejszínt a kávéporral felforraljuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A sárgabarackokat szitán áttörjük.
Elkészítés: A tojássárgájákat a tojással és a cukorral habosra keverjük, majd lassan a kávés tejszínhez öntjük. A folyadékot 4 tűzálló tálkába osztjuk. A tálkákat 1-2 cm-es vízfürdőbe állítjuk, és fedő alatt 30 percig főzzük. A pudingok tetejére lecsapódott vizet óvatosan leöntjük, és a tálkákat kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A szószhoz az áttört barackot a vaníliás cukorral és a baracklével krémessé keverjük. A pudingot kistányérokra borítjuk, leöntjük a szósszal, és tálaljuk. A tálkákban is hagyhatjuk, ekkor a szószt külön kínáljuk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre