Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávélikőr II.

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl vodka
  • 6 dkg őrölt kávé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl víz
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 20 dkg cukor
  • +1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor

Elkészítés

    Elkészítés: A vodkát, a kávét és 2 csomag vaníliás cukrot keverjük kicsit össze egy fazékban, majd fedjük le alufóliával, és rakjuk hűvös helyre (kamrahőmérsékletre) 5 napig.

    5 nap elteltével a 2,5 dl vízben olvasszuk föl a 20 dkg cukrot, majd keverjük a kávés vodkához, ízesítsük még szegfűszeggel, fahéjjal, ízlés szerint még 1 csomag vaníliás cukorral, fedjük vissza, és még 15-20 napig érleljük.

    Majd megint keverünk rajta, s átszűrjük egy szűrő segítségével.
    Végül a főzés nélküli pudingporral besűrítjük, s palackozzuk.
    Egészségetekre! :)

Megjegyzés

A likőr enyhén behűtve a legjobb (15 Celsius fokon), lehet tálalni tejszínhabbal, süteménykrémekhez is felhasználható, s kávé mellé is megállja a helyét.

HabcsokMezi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin