A tojást tálba ütjük, tejjel összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. Szódavízzel higítjuk. A palacsintatésztát 20 percig állni hagyjuk. A tésztából a szokásos módon, kevés, megforrósított olajon palacsintákat sütünk. A vaj felét megolvasztjuk és megpirítjuk a lisztet. Felöntjük a tejjel. Cukorral, vaníliás cukorral, instant kávéval ízesítjük. A tűzhelyről lehúzzuk, hozzáadjuk a maradék vajat. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojások sárgáját. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Őrölt fahéjjal és porcukorral megszórjuk, majd forró sütőben átpirítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre