Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávékrémes piskótatekercs

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 5 púpozott evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál finomra őrölt kávé
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl lefőzött feketekávé
  • 2 teáskanál instant kávé
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 5 dkg fehér csoki
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • kb. 2 maréknyi szárazon pirított, darált dió
  • rumos meggyszemek (házilag eltett volt)

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítem, a sütőhöz tartozó tepsit papírral kibélelem.

A robotgép keverőtáljába ütöm az egész tojásokat, ráöntöm a cukrot, a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt habosra keverem. A fokozatot alacsonyra állítom, a lisztben előzőleg elkevert kakaót, kávét, sót kanalanként hozzákeverem. (Sütőpor nem kell!) A tepsibe terítem a tésztát, kb. 12 perc alatt megsütöm.

Porcukorral hintett konyharuhára borítom, a papírt lehúzom, felcsavarom és kihűtöm.

A krémhez a főzött kávéval elkeverem a lisztet és az instant kávét, mérsékelt hőfokon folytonos kevergetéssel sűrűre főzöm, a fehér csokit beletördelem, elkeverem és kihűtöm.

A vajat a porcukorral habosra keverem, a kihűlt kávés krémet apránként hozzákeverem, rummal, vaníliás cukorral ízesítem, habosítom.

A krémet 1 órára hidegre teszem, majd a piskótatekercset megtöltöm a krém 2/3 részével és felcsavarom. A maradék 1/3 rész krémmel kívül is bevonom (keveset hagyok a meggynek). Meghintem a dióval, kb. 5 teáskanálnyi krémet elosztok a tetején, és 1-1 meggyszemet ráültetek.

Tálalásig hideg helyen pihentetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss