Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávékrémes-banános éclair fánk

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kávékrémhez:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál darált kávé
  • 2 db banán
  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • A mázhoz:
  • 5 dkg karamellöntet (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez főzzük fel a tejszínt, a kristálycukrot és a kávét. Miután kihűlt, 2 órára tegyük a hűtőbe.

A tésztához főzzünk fel 2,6 dl vizet a margarinnal és a sóval. Adjuk hozzá az átszitált lisztet, és kevergetve melegítsük, amíg el nem válik az edény falától. Utána vegyük le a tűzről, és kavarjuk addig, amíg langyosra nem hűl. Utána egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. A tésztát töltsük (csillagcsöves) habzsákba, és nyomjuk belőle 25 darab 10 cm hosszú csíkot a sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokon süssük 20 percig.

Ha kihűltek, vízszintesen vágjuk ketté a fánkokat. A meghámozott banánokat pürésítsük, a pépet kanalazzuk a sütik alsó felébe. A felvert kávékrémet töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle csíkot a banánpépre. Fedjük be a felső részükkel, majd ízlés szerint díszítsük a sütiket az öntettel.

Ezek is érdekelhetnek