Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávé Panamától Szumátráig

Az étkezések végén elmaradhatatlan egy csésze kávé – na igen, de milyet igyunk? Aki ínyenc, az tudja, hogy egy jó kávéhoz nem mindegy, milyen fajtát választunk.

Sokan el sem tudják képzelni a reggelt kávé nélkül. Azután napközben jön a többszöri kávészünet, és estére már túl vagyunk a harmadik, negyedik, ötödik csészén. Lássuk, hát, milyen kávét választhatunk... származás és fajta szerint.

Afrikai fajták

Kenya: A kávék királynője, erőteljesen gyümölcsös ízű. Minden nemes kávéra jellemző íz- és illatanyag tökéletes egyensúlyban található benne, nagyon finom, telt aromával párosulva. Méltán emlegetik a világ legjobb kávéi között.

Etiópia: A volt Abbesszínia területén van a mai Etiópia, ami a kávék őshazája. Könnyű virágaroma, lágy, gyümölcsös íz teszi különlegesen egyedivé ezt a kávét.

Tanzánia: Erőteljes ízű, zamatos és kellemesen testes kávé. Harmonikus íze méltán teszi kedveltté.

Uganda: Kellemes, enyhe csokoládé íze erőteljes aromával párosul. Keverékekben is kedvelik, ha az afrikai kávék erejére van szükség.

 

Amerikai fajták

Columbia: Enyhe dióíz, csodálatos zamat, intenzív aroma jellemzi ezt a klasszikusan híres kávét, mely nálunk is nagyon kedvelt.

Columbia koffeinmentes (DECAFF): Intenzív, kellemes aromájú.

Costa Rica: Igen szelíd aromájú, testes, ízekben gazdag kávéfajta. Egyedien lágy, enyhén savanykás, édes utóíze sokáig megmarad.

Guatemala: Elegáns, összetett íz: a csokoládé édességének, az élénk fűszeres íznek, valamint a száraz aromának tökéletes keveréke.

Guatemala Antiqua: A kávék hercegnőjeként is említik, jellemzően bársonyos, selymes ízek keveréke. A bécsi melange egyik alapja, íze tejjel kiegészítve kíváló.

Jamaica: A világ legjobb és legdrágább kávéja. Nagyszerű mogyorós aroma, finom, édes íz jellemzi. Kihörpintése után az utóíze nektárszerű.

Mexico: Vidám, napfényes zamata, enyhe dióíze, telt, pikáns aromája elvarázsolja a kávé szerelmeseit.

Mexico Maragogype: A világ legnagyobb szemű kávébabja. Csodás aromájáért, kissé pikáns, lágy ízéért, vonzó színéért igen keresett.

Panama: Testes, enyhén borízű kávé, gazdag aromatartalommal. Selymesen erős, simogató kávé készíthető belőle.

 

Ázsiai fajták

India: Felejthetetlen élményt nyújtó, erőteljes ízű, kellemesen testes és zamatos, egzotikus, nemes kávékülönlegesség.

Jáva: Testes, pikánsan fűszeres, egyedülálló - kissé füstös - aromája teszi tökéletessé ezt a nagyon jó zamatú, egzotikus kávét.

Kalosi: Az indonéz szigetvilágból származó kávé testes, aromás. Sűrű és jó zamatú kávé készíthető belőle.

Sumatra: Egzotikus, fűszeres aroma és bársonyos, krémes íz jellemzi ezt az igen zamatos, csekély mértékben savas kávékülönlegességet.

Új Guinea: Nagyon egyedi, telten bársonyos íz jellemzi, az édes és a savanyú íz kellemesen keverve csábítja el érzékszerveinket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss