Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kati szelet

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 60 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 dl tej (vagy 2 ek tejföl)
  • A krémhez
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 dl rum
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 5 ek sárgabaracklekvár
  • A tetejére
  • 4 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle, amiből egyet még melegen összemorzsolunk. Ezután 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát, aztán hozzákeverjük a baracklekvárt is.
    2. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval. A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
    3. 4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk, aztán apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött tovább verjük addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nagyjából 20 percet jelent. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd torta spaklival elegyengetjük a tetejét. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul, vizes késsel szépen szeletelhető.

    KEKSZES-BANÁNOS KRÉMES SÜTI 

    CSOKOLÁDÉS-SÜTŐTÖKÖS KOCKA 

    EGYSZERŰ CSOKIS CUPCAKE 

Megjegyzés

A sütési hőfok: 200°C - Sütési mód: alul-felül sütés - Tepsi mérete: 40X40 cm. Vasárnapi sütinek készítettem, nagyon finom és egyszerű.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin