Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fenséges marharagu tésztapaplan alatt (Katalin hercegnő és Vilmos herceg esküvői menüjéből)

120 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, pár percig pirítjuk benne a fűszereket.
  2. Meghámozzuk, felaprítjuk a hagymát, hozzáadjuk. Nagyon apróra kockázzuk a húst, majd az üveges hagymára dobjuk, sózzuk, borsozzuk, 10 percig időnként megkeverve pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, majd a paradicsompürét is hozzátesszük.
  3. Ráöntjük a sört és a levest, felforrás után 1 órát, lassú tűzön pároljuk. Ekkor hozzáöntjük a gerslit, főzzük további egy órát, és, ha elpárologna a nedvesség, pótoljuk, némi vizet vagy levest hozzáöntve. A végén mustárral és Worchestershire szósszal ízesítjük, belereszeljük a sajtot. Megvárjuk, míg elolvad, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
  4. Míg a ragu készül, a lisztet elmorzsoljuk a zsírral és a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, egy nagy csipet sót és kevés vizet, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Amikor kész a ragu, kivesszük belőle a velőscsontot (akkor jó, ha a velő kiolvad belőle, ha nem akarna, időközben segítsünk neki), a babérlevelet, és ha megtaláljuk, a többi fűszer szárát is. Egy akkora tűzálló- vagy cseréptálba öntjük, amibe pont belefér.
  6. A tésztát, lisztezett deszkán, kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a húsos tál, és a szélét megkenjük tojással. Óvatosan, egy sodrófa segítségével ráhelyezzük a tál tetejére, úgy, hogy az oldalain lelógjon. A forma szélére nyomkodjuk a tésztát - a maradék tésztából díszt is tehetünk a tetejére - majd megkenjük a felvert tojással. 200 fokos sütőbe toljuk amíg megsül a tészta. Párolt zöldséggel, salátával fogyasztjuk.

Megjegyzés

Omlós marhahús, tele ízzel! - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss