Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kata zöldségraguja

MME MME
1 4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egyforma kockákra vágom a megmosott hozzávalókat (kb 1-1,5 cm nagyságúra). Kevés olajban a paradicsom kivételével mindet egyszerre kezdem pirítani. Amikor barnulnak a padlizsánok, hozzáöntöm a paradicsomkockákat, és néhány percig együtt fonnyasztom az egészet. Só, bors következik, és kész is! Mehet a ragu az ’alávalókra’. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Sós vízben főtt penne, főtt krumpli, hasábburgonya, rizs? Mindegy, hogy mire kerül, csodálatos, frissítő, nyári étel. Ha tésztára teszem, reszelt sajtot is szórok rá, ha sült krumplival esszük, jól jön egy kis kenyér mellé. A főtt rizst hozzáönthetjük a raguhoz, együtt átmelegítve nagyon finom. Egy finom pohárka hűvös, könnyű bor (száraz természetesen), a kicsiknek citromos limonádé. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss