Elkészítés: A lisztet elmorzsolom a zsírral, majd hozzágyúrom a pezsgőt, a porcukrot, a mézet, és a tojást kevés tejjel. 3 részre osztom és tepsiháton megsütöm külön-külön. A krémhez 1 l tejben megfőzöm a 8 kanál grízt - ez elég sűrű lesz - és hagyom kihűlni. 20 dkg vajból diónyit elveszünk, a többit 20 dkg porcukorral habosra kavarjuk. Ezt összekeverjük a kihűlt grízzel. A krémet kéttévesszük, és az egyik
felébe keverünk 2 kanál kakaót. Ha kihűltek a lapok, akkor az egyiket megkenjük a csokis grízzel utána egy lap, majd rá jön a világos gríz, és végül még egy lap. A tetejére csokimáz kerül. Másnap lehet szeletelni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre