Kata-szelet

default user icon
3 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 kiskanál pezsgő
  • 8 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 8 kanál gríz
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet elmorzsolom a zsírral, majd hozzágyúrom a pezsgőt, a porcukrot, a mézet, és a tojást kevés tejjel. 3 részre osztom és tepsiháton megsütöm külön-külön. A krémhez 1 l tejben megfőzöm a 8 kanál grízt - ez elég sűrű lesz - és hagyom kihűlni. 20 dkg vajból diónyit elveszünk, a többit 20 dkg porcukorral habosra kavarjuk. Ezt összekeverjük a kihűlt grízzel. A krémet kéttévesszük, és az egyik
    felébe keverünk 2 kanál kakaót. Ha kihűltek a lapok, akkor az egyiket megkenjük a csokis grízzel utána egy lap, majd rá jön a világos gríz, és végül még egy lap. A tetejére csokimáz kerül. Másnap lehet szeletelni!

Megjegyzés

Nagyon finom és kiadós.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Évike5 8 évvel ezelőtt
Megsütöttem és mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon mutatós sütemény és isteni finom!!!
fateve 9 évvel ezelőtt
Szerintem szódabikarbóna kell hozzá.---én azzal szoktam készíteni és nagyon jó!
zsuzsa62 9 évvel ezelőtt
pezsgő helyett mit lehetne beletenni, egy kanálért nem hinném, hogy sokan vennének egy üveg pezsgőt

Hasonló Receptek

Magazin