Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kata-szelet II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kata-szelet II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 104
  • Elküldve: 21

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só.
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél dl tej
  • fél csomag vaníliáscukor
  • A mázhoz:
  • fényes csokimáz

Elkészítés:

A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojások sárgáját, a langyos tejet, és a csipet sót. Jól összedolgozzuk, és 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk, és a lapokat 10-15 percig sütjük. Az egyik lapot ledaráljuk, és fél dl vaníliás tejben megáztatjuk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzátesszük a rumot, a baracklekvárt, a kakaót, és a ledarált, megáztatott lapot. A két egész lapot megkenjük egy kis rumos tejjel, és közéjük töltjük a masszát. A tetejére csokimáz kerül.

Megjegyzés:

Ez az egyik kedvenc süteményem. Szerintem érdemes megkóstolni!

A receptet Berymel küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. február 27. (szombat) 14:39
    Nagyon finom,többször is megsütöttem,sajnos a tetejére a hab csak ritkán sikerül,pedig gőz fölött lassan verem.Hogyan csináljam,hogy kemény legyen mint a habcsók? Köszönöm a válaszokat.
Receptválogatás
Zsenge zöldségekkel
A tavasz első kincsei - a spárga, a cukorborsó, a karalábé, az újrumpli, a friss tök és a zsenge répa - ilyenkor jelennek meg a piacon. Érdemes belőlük minél többet és többfélét készíteni!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos húsvéti linzer Citromos húsvéti linzer
Narancsos-áfonyás kuglóf Narancsos-áfonyás kuglóf
Szilvalekváros süti Szilvalekváros süti
Napóleon torta Napóleon torta
Zserbópite csokidarabokkal Zserbópite csokidarabokkal
Nehéz sós teasütemény Nehéz sós teasütemény
Mandarinos tiramisu-torony Mandarinos tiramisu-torony
Csirkehúsos-zöldséges tortilla Csirkehúsos-zöldséges tortilla
Citromos húsvéti kekszek Citromos húsvéti kekszek
Krémes madártej szelet Krémes madártej szelet
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124254_Adam110px.jpg Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124237_szinek110.jpg A színek ereje

Hatást gyakorolnak a hangulatunkra, az energiaszintünkre, az egészségünkre – egyáltalán nem mindegy tehát, milyen színekkel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124243_110hus.jpg Rakott sertésszelet gazdagon

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124239_110phar.jpg Barackos pohárdesszert

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124229_110leves.jpg Csirkeraguleves ropogós tésztával

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124235_citrus110.jpg Citruskörkép

Önmagában, gyümölcsléként, salátákhoz vagy desszertekhez – a következő, különleges citrusfélékből nem lehet eleget enni...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124233_tej110.jpg Ha a tej megbetegít...

Rengeteg értékes anyagot tartalmaz, mégis egyre többen vannak, akik nem fogyaszthatják. Lássuk, mi lehet a felelős a problémáért!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124221_lemon-curd-110.jpg Lemon curd, az angol citromkrém

A lemon curd ízig-vérig angol találmány. A selymes, bársonyos, magával ragadó citromkrém a XIX. század közepe óta meghatározó…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept