Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kata-szelet II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kata-szelet II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 104
  • Elküldve: 21

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só.
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél dl tej
  • fél csomag vaníliáscukor
  • A mázhoz:
  • fényes csokimáz

Elkészítés:

A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojások sárgáját, a langyos tejet, és a csipet sót. Jól összedolgozzuk, és 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk, és a lapokat 10-15 percig sütjük. Az egyik lapot ledaráljuk, és fél dl vaníliás tejben megáztatjuk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzátesszük a rumot, a baracklekvárt, a kakaót, és a ledarált, megáztatott lapot. A két egész lapot megkenjük egy kis rumos tejjel, és közéjük töltjük a masszát. A tetejére csokimáz kerül.

Megjegyzés:

Ez az egyik kedvenc süteményem. Szerintem érdemes megkóstolni!

A receptet Berymel küldte. Köszönjük!

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. február 27. (szombat) 14:39
    Nagyon finom,többször is megsütöttem,sajnos a tetejére a hab csak ritkán sikerül,pedig gőz fölött lassan verem.Hogyan csináljam,hogy kemény legyen mint a habcsók? Köszönöm a válaszokat.
Receptválogatás
Karaj, tarja, comb
Hogy mennyi féle étel készíthető sertéshúsból? Se szeri, se száma! És nem csak magyaros lehet ám a karaj, a comb vagy a tarja! Persze a kasszikusokat sem hagyjuk ki válogatásunkból!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Sütőtökös kelt kuglóf Sütőtökös kelt kuglóf
Édes tejfölben sült túrógombóc II. Édes tejfölben sült túrógombóc II.
Sajtos karfiol csőben sütve Sajtos karfiol csőben sütve
Sütőtökös rizottó császárszalonnával Sütőtökös rizottó császárszalonnával
Majorannás krumplileves kolbásszal Majorannás krumplileves kolbásszal
Fahéjas süti (Cinnamon roll cake) Fahéjas süti (Cinnamon roll cake)
Almás vargabéles almamártással Almás vargabéles almamártással
Málnás zabaglione pohárkrém Málnás zabaglione pohárkrém
Csirkecomb vele sült mascarponés körtével Csirkecomb vele sült mascarponés körtével
Töltött paprika kenyértésztában Töltött paprika kenyértésztában
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122895_sutotokos-110.jpg Sütőtökös újdonságok és klasszikus fogások

Jövök, jövök, már itt is vagyok! Kimaradt két hét, de most már vagyok, leszek. Viszont nem abban a formában, ahogy ígértem.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122873_kukoricapufi-110.jpg Finomságok ovi után

Idén kegyes volt hozzánk az angliai ősz, sokáig gyönyörködhettünk a sárga napsütésben. Sőt még most is, de ezért már fáradtabban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122867_kartago-110.jpg Szereted a távoli világ ízeit? Ezt ne hagyd ki!

Aki járt már valaha egzotikus földrészen, különösen tudja, hogy ezen országok minden egyes porcikájából árad valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122861_szines-levelek-110.jpg Színes levelek barackos marcipánkrémmel

Nincs szebb látvány, ha az ember kirándulásra adja a fejét, mint az őszi színpompás faleveleket nézegetni. Tulajdonképp ez adta…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept