Kata-szelet II.

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só.
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél dl tej
  • fél csomag vaníliáscukor
  • A mázhoz:
  • fényes csokimáz

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojások sárgáját, a langyos tejet, és a csipet sót. Jól összedolgozzuk, és 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk, és a lapokat 10-15 percig sütjük. Az egyik lapot ledaráljuk, és fél dl vaníliás tejben megáztatjuk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzátesszük a rumot, a baracklekvárt, a kakaót, és a ledarált, megáztatott lapot. A két egész lapot megkenjük egy kis rumos tejjel, és közéjük töltjük a masszát. A tetejére csokimáz kerül.

Megjegyzés

Ez az egyik kedvenc süteményem.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kati 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom,többször is megsütöttem,sajnos a tetejére a hab csak ritkán sikerül,pedig gőz fölött lassan verem.Hogyan csináljam,hogy kemény legyen mint a habcsók? Köszönöm a válaszokat.
Kiss Zsuzsanna 7 évvel ezelőtt
Én a tetejére tojásfehérjét cukorral gőz felett felverem, majd ebbe csöpögtetek a csokiból és késsel márványosra húzogatom.
Németh Andrea 8 évvel ezelőtt
Felesleges ledarálni, elég kézzel összemorzsolni és úgy meglocsolni a harmadik lapot.
Várhidi Éva 8 évvel ezelőtt
Igen, ez Kata szelet!!

Hasonló Receptek

Magazin