Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kaszinótojás

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kaszinótojás

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 122
  • Elküldve: 20

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 tojás
  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg zeller
  • 1 evőkanál citrom
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
  • 1 közepes ecetes uborka
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 15 dkg majonéz
  • 3 dl joghurt
  • 1/4 kávéskanál porcukor
  • 2 savanykás alma
  • 1 kk. mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1-1 szelet piros, sárga és zöld húsú paprika

Elkészítés:

A tojásokat megmossuk, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve lehűtjük. A burgonyát és a zellert meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az ecetes uborkát pici kockákra aprózzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal és a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt fehér borssal fűszerezzük, azaz tartármártást készítünk, 1/3 részét félretesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy meg ne barnuljanak. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval, sárgarépával és uborkával együtt lazán a mártásba keverjük, és nagyobb tálba simítjuk. A tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Kiemeljük a sárgájukat, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, a petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, majd habosra kikeverjük, és visszatöltjük a tojásfehérjék üregébe. Töltött felükkel lefelé a franciasaláta tetejére rendezzük a tojásokat, és bevonjuk a félretett mártással. A paprikaszeleteket apró kockákra vágjuk, megszórjuk velük a tojások tetejét, folpackkal légmenetesen letakarjuk, és tálalásig hidegen tartjuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 546 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. április 22. (péntek) 17:34
    Na akkor én is hozzászólok:-)! Tejszínnek sincs helye! Felkapott lett mint az olívaolaj, pedig nem mindig megfelelő helyettes. Az igazi tartár tejföllel (20%-os) készül, nem tejszínnel, mert a pikáns ízét az adja ki jobban és nem a tejszín! Mindig kétszeres mennyiségű tejföllel hígítjuk a majonézt. A fűszerezés meg ízlés kérdése, lehet hogy van ki több borssal szereti, én pl. fokhagymát is szoktam beletenni.
Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból) Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Diós rácsos pite Diós rácsos pite
Mexikói zöldségleves tortillával Mexikói zöldségleves tortillával
Húsvéti saláta Csilien módra Húsvéti saláta Csilien módra
Spenótos-tejfölös rakott tészta Spenótos-tejfölös rakott tészta
Vajban párolt omlós sertéscomb Vajban párolt omlós sertéscomb
Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival és fehérboros káposztával Sült kacsacomb petrezselymes újkrumplival és fehérboros káposztával
Juhtúrós pogácsa VIII. Juhtúrós pogácsa VIII.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

Napi tipp
A tavaszi szünet idején a gyerekek megérdemlik a kényeztetést. A különféle speciális palacsintáknak nem csak a felfalásában, hanem az elkészítésében is szívesen segédkeznek. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept