Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kaszinótojás

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kaszinótojás

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 123
  • Elküldve: 20

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 tojás
  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg zeller
  • 1 evőkanál citrom
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
  • 1 közepes ecetes uborka
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 15 dkg majonéz
  • 3 dl joghurt
  • 1/4 kávéskanál porcukor
  • 2 savanykás alma
  • 1 kk. mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1-1 szelet piros, sárga és zöld húsú paprika

Elkészítés:

A tojásokat megmossuk, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve lehűtjük. A burgonyát és a zellert meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az ecetes uborkát pici kockákra aprózzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal és a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt fehér borssal fűszerezzük, azaz tartármártást készítünk, 1/3 részét félretesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy meg ne barnuljanak. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval, sárgarépával és uborkával együtt lazán a mártásba keverjük, és nagyobb tálba simítjuk. A tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Kiemeljük a sárgájukat, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, a petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, majd habosra kikeverjük, és visszatöltjük a tojásfehérjék üregébe. Töltött felükkel lefelé a franciasaláta tetejére rendezzük a tojásokat, és bevonjuk a félretett mártással. A paprikaszeleteket apró kockákra vágjuk, megszórjuk velük a tojások tetejét, folpackkal légmenetesen letakarjuk, és tálalásig hidegen tartjuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 546 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. április 22. (péntek) 17:34
    Na akkor én is hozzászólok:-)! Tejszínnek sincs helye! Felkapott lett mint az olívaolaj, pedig nem mindig megfelelő helyettes. Az igazi tartár tejföllel (20%-os) készül, nem tejszínnel, mert a pikáns ízét az adja ki jobban és nem a tejszín! Mindig kétszeres mennyiségű tejföllel hígítjuk a majonézt. A fűszerezés meg ízlés kérdése, lehet hogy van ki több borssal szereti, én pl. fokhagymát is szoktam beletenni.
Receptválogatás
Brownie, a csokicsoda
A legenda szerint a brownie úgy született, hogy a szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. Nagyon egyszerű, nagyon finom és megunhatatlan desszert!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Chilis-csokis keksz Chilis-csokis keksz
Tojásos-sajtos csirkemelltekercs Tojásos-sajtos csirkemelltekercs
Zöldségekkel sütött csirkefalatok Zöldségekkel sütött csirkefalatok
Chilis-szójás sült csirkecomb Chilis-szójás sült csirkecomb
Töltött tojás rántva Töltött tojás rántva
Mandulás kávétorta Mandulás kávétorta
Ricottás-cukkinis lasagne Ricottás-cukkinis lasagne
Klasszikus kókusztekercs Klasszikus kókusztekercs
Kímélő zöldségleves Kímélő zöldségleves
Lasagne bolognese II. Lasagne bolognese II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123724_pizza-110.jpg Gyógyreceptek influenza ellen

Idén bennünket sem kímélt az influenza. Én ugyan nem kaptam el, de a férjem igen. Azért nem hagytuk magunkat: rögvest felvettük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123725_fanny-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy spenótos-sonkás…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept