Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Kaszinótojás

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kaszinótojás

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 123
  • Elküldve: 20

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 tojás
  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg zeller
  • 1 evőkanál citrom
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
  • 1 közepes ecetes uborka
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 15 dkg majonéz
  • 3 dl joghurt
  • 1/4 kávéskanál porcukor
  • 2 savanykás alma
  • 1 kk. mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1-1 szelet piros, sárga és zöld húsú paprika

Elkészítés:

A tojásokat megmossuk, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve lehűtjük. A burgonyát és a zellert meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az ecetes uborkát pici kockákra aprózzuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal és a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt fehér borssal fűszerezzük, azaz tartármártást készítünk, 1/3 részét félretesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy meg ne barnuljanak. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval, sárgarépával és uborkával együtt lazán a mártásba keverjük, és nagyobb tálba simítjuk. A tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Kiemeljük a sárgájukat, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, a petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, majd habosra kikeverjük, és visszatöltjük a tojásfehérjék üregébe. Töltött felükkel lefelé a franciasaláta tetejére rendezzük a tojásokat, és bevonjuk a félretett mártással. A paprikaszeleteket apró kockákra vágjuk, megszórjuk velük a tojások tetejét, folpackkal légmenetesen letakarjuk, és tálalásig hidegen tartjuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 546 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. április 22. (péntek) 17:34
    Na akkor én is hozzászólok:-)! Tejszínnek sincs helye! Felkapott lett mint az olívaolaj, pedig nem mindig megfelelő helyettes. Az igazi tartár tejföllel (20%-os) készül, nem tejszínnel, mert a pikáns ízét az adja ki jobban és nem a tejszín! Mindig kétszeres mennyiségű tejföllel hígítjuk a majonézt. A fűszerezés meg ízlés kérdése, lehet hogy van ki több borssal szereti, én pl. fokhagymát is szoktam beletenni.
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csirkepörkölt galuskával Csirkepörkölt galuskával
Citromvarázs III. Citromvarázs III.
Amerikai palacsinta XI. Amerikai palacsinta XI.
Rántott csirkemell chips-bundában Rántott csirkemell chips-bundában
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
A kacsamájból készíthetünk különféle ízesítésű szendvicskrémeket, előételeket - vagy remek főételeket is alkothatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept