Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kaszinótojás franciasalátával

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 1 kávéskanál mustár
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • petrezselyemlevél
  • bors
  • A franciasaláta hozzávalói:
  • 50 dkg zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 1 kis doboz kukoricakonzerv
  • 1 fej lila hagyma
  • A tartármártáshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • cukor
  • bors
  • A díszítéshez:
  • 1 db fejes saláta
  • paradicsom
  • kígyóuborka

Elkészítés

    1. Megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat, félbevágjuk őket és egy kiskanállal kikotorjuk a belsejüket. A tojássárgákhoz hozzákeverünk egy kis mustért, margarint, majonézt, tejfölt és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.
    2. A franciasaláta elkészítése előtt tartásmártást készítünk: összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, cukorral. 
    3. A salátához forró, sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. Hozzákeverjük a konzerv kukoricát, a felcsíkozott hagymát és végül az előzőleg elkészített tartármártást.
    4. Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a francia salátát és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat. Díszítésként cikkekre vágott paradicsomot és felezett uborkakarikákat tűzünk a tojások közé. 

    KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTA TALPON (HIDEGTÁL) >>> 

    Csirkemájas kaszinótojás >>> 

    TOJÁSSAL TÖLTÖTT SAJTÉKRÉMES PAPRIKA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

antonio7
Fagyasztott zöldségekből teljesen jó,de valóban ecetes uborka,és alma kell bele,kukoricát nem szoktam bele tenni.
rebecca11
Ez nem francia salata .A fele hozzavalo hianyzik , hagyma meg nem kell bele....na es fagyasztott zoldsegbol?
Kicsi Josie
Mi sem mirelitből készítettük. A kombináció tökéletes, ami megmaradt a tojások töltésénél azt belekevertem a francia salátába. Kiváló hidegtál ételek! :)
Morzsálós Mirza
Szerintem az aszpik mű dolog, és az étel nem is igényli, hogy ráöntsék vagy belekeverjék. Az éttermekben valószínűleg azért teszik a tojásra, hogy szebb fénye legyen, és ne barnuljon meg hamar, azaz tovább tudják kínálni. :-)
bilbaoo
Sehol nem olvasom, hogy valaki is aszpikkal öntené le a tojásokat. Nem szokás? A majonézbe aszpikot, vagyis zselatint keverni és azzal bevonni a tojásokat?
Kabuci
Hát persze !!! Én is !!! Anélkül nem az igazi !! Alma, ecetes uborka és főtt krumpli is ! Bevallom én soha nem csináltam még mirelit alapból, hanem csakis friss zöldségekből, persze ha kevés az ember ideje biztosan azzal is finom.
mozzarella
A franciasalátába én szoktam még savanyú almát és savanyú uborkát is tenni (igaz, nem használok uborkát a dekoráláshoz)

Hasonló Receptek

Magazin