Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kaszinótojás franciasalátával és brindzás sonkatekerccsel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kaszinótojáshoz:
  • 10 tojás
  • 8 dkg majonéz
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 evőanál mustár
  • pici citromlé
  • pici porcukor
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • A díszítéshez:
  • majonéz
  • piros arany
  • A franciasalátához:
  • 1 kg franciasaláta keverék (fagyasztott)
  • 2 alma
  • 5-6 csemege uborka
  • 20 dkg majonéz
  • 5 dl tejföl
  • 4 evőkanál mustár
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál porcukor
  • 2-3 csipet só
  • A sonkatekercshez:
  • 25 dkg brindza vagy juhtúró
  • 1 csokor snidling
  • 25 dkg szeletelt sonka

Elkészítés

Elkészítés: A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és félbevágjuk, a sárgájukat villával összetörjük, és simára keverjük a többi hozzávalóval, majd visszakanalazzuk a megfőtt fehérjékbe.

A franciasalátához a zöldségeveréket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a hozzávalókból kikevert dresszinggel és a felkockázott almával, uborkával. Egy tálba kanalazzuk a salátát, a széleket fodros salátával díszítjük.

A sonkateercshez a brindzát összetörjük villával, és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, majd a sonkaszeletekre kanalazzuk, feltekerjük őket egyesével.

A franciasalátára rendezzük a kaszínótojásokat és a sonkatekercseket, kígyóuborkával, paradicsommal, újhagymával, majonézzel, pirosarannyal díszítjük.

Megjegyzés



További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss