Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kaszinótojás franciasaláta talpon (hidegtál)

15 perc
bonyolult
olcsó
10 adag
Hozzávalók
  • A franciasaláta ágyhoz:
  • 1 kg franciasaláta alap (gyorsfagyasztott)
  • 2-3 db alma
  • 5-6 db csemegeuborka (apró)
  • 5 db tojás (a sárgája szétnyomva, a salátába keverve, a fehérje felkockázva)
  • 1 db kápia paprika (vagy más színes paprika)
  • 85 dkg tejföl
  • 1 ek mustár
  • bors (kevés őrölt)
  • ételízesítő
  • A tojáshoz:
  • 10 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • ételízesítő
  • pirospaprika (kevés őrölt)
  • petrezselyemzöld (szárított)

Elkészítés

  1. A vegyes zöldséget (franciasaláta alap) sós, vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Közben kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, a tojás fehérjét, és a színes paprikát. A paprikát a legvégén hozzáadjuk a vegyes zöldséghez, és együtt leszűrjük. A paprikát elég egy pillanatra blansírozni, mert nem cél a megfőzése.
  2. Mikor lecsöpögött a vegyes zöldség, hozzákeverjük a tejfölt, a villával szétnyomott tojás sárgáját, a kockázott csemege uborkát, és az almát. Mustárt, őrölt borsot is keverünk bele, és sót, vagy ételízesítőt teszünk hozzá ízlés szerint. Hűtőbe tesszük, és közben keményre főzzük a 10 tojást.
  3. Mikor kihűlt megpucoljuk őket. A tojásokat hosszában kettévágjuk a sárgáját kikaparjuk külön edénybe és villával szétnyomjuk. Tejföllel, ételízesítővel, kevés őrölt pirospaprikával, szárított petrezselyemzölddel jól elkeverjük, viszonylag sűrű masszát kell kapni, amit visszatöltünk a tojásba.
  4. Végül a kaszinótojásokat a franciasaláta tetejére helyezzük. Petrezselyemzölddel, más színes zöldségekkel, de a maradék fűszerezett tojássárgájával is díszíthető a hidegtál.

11 ISTENI HIDEGTÁL-VARIÁCIÓ HÚSVÉTRA >>> 

8 SZUPER TÖLTÖTT TOJÁS, AMIT KÁR LENNE KIHAGYNI HÚSVÉTKOR! >>> 

13 BOMBAJÓ MAJONÉZES SALÁTA >>> 

Megjegyzés

Az ünnepi asztal dísze egy szép hidegtál. Ehhez különösebb szakértelem sem szükséges. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss