5 db tojás (a sárgája szétnyomva, a salátába keverve, a fehérje felkockázva)
1 db kápia paprika (vagy más színes paprika)
85 dkg tejföl
1 ek mustár
bors (kevés őrölt)
só
ételízesítő
A tojáshoz:
10 db tojás
2 ek tejföl
ételízesítő
pirospaprika (kevés őrölt)
petrezselyemzöld (szárított)
Elkészítés
A vegyes zöldséget (franciasaláta alap) sós, vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Közben kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, a tojás fehérjét, és a színes paprikát. A paprikát a legvégén hozzáadjuk a vegyes zöldséghez, és együtt leszűrjük. A paprikát elég egy pillanatra blansírozni, mert nem cél a megfőzése.
Mikor lecsöpögött a vegyes zöldség, hozzákeverjük a tejfölt, a villával szétnyomott tojás sárgáját, a kockázott csemege uborkát, és az almát. Mustárt, őrölt borsot is keverünk bele, és sót, vagy ételízesítőt teszünk hozzá ízlés szerint. Hűtőbe tesszük, és közben keményre főzzük a 10 tojást.
Mikor kihűlt megpucoljuk őket. A tojásokat hosszában kettévágjuk a sárgáját kikaparjuk külön edénybe és villával szétnyomjuk. Tejföllel, ételízesítővel, kevés őrölt pirospaprikával, szárított petrezselyemzölddel jól elkeverjük, viszonylag sűrű masszát kell kapni, amit visszatöltünk a tojásba.
Végül a kaszinótojásokat a franciasaláta tetejére helyezzük. Petrezselyemzölddel, más színes zöldségekkel, de a maradék fűszerezett tojássárgájával is díszíthető a hidegtál.