Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karneváli sütemény

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
  • 37,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tejszín
  • 7,5 dkg vaj
  • 10 dkg darált mandula
  • bőséges vaj vagy olaj a sütéshez
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    Előkészítés: A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, és tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, és beletesszük a cukrot, a fahéjat, a tojásokat, a tejszínt (vagy tejet), egy csipet sót, és kevés liszttel elkeverjük. A vajat kisebb darabokra rászórjuk, hozzáadjuk a mandulát, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a mélyhűtőbe.

    Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4 x 4 cm nagyságú négyzetekre vágjuk. A vajat vagy olajat 175 fokosra forraljuk (fritőzben vagy nagy lábosban), és kisebb adagokban aranysárgára sütjük benne a négyzeteket. Konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk fahéjas porcukorral. Tortatálon, felpúpozva kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin