Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karneváli sütemény

MME MME
4/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, és tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, és beletesszük a cukrot, a fahéjat, a tojásokat, a tejszínt (vagy tejet), egy csipet sót, és kevés liszttel elkeverjük. A vajat kisebb darabokra rászórjuk, hozzáadjuk a mandulát, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a mélyhűtőbe.

Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 4 x 4 cm nagyságú négyzetekre vágjuk. A vajat vagy olajat 175 fokosra forraljuk (fritőzben vagy nagy lábosban), és kisebb adagokban aranysárgára sütjük benne a négyzeteket. Konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk fahéjas porcukorral. Tortatálon, felpúpozva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek