Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karibi álomtorta sok gyümölccsel és mascarponéval

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál darált mák
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • pici só
  • A málnás krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 30 dkg málna (fagyasztott)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag lapzselatin
  • 1/2 csomag habfixáló
  • A kókuszos krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag lapzselatin
  • 1/2 csomag habfixáló
  • őszibarack befőtt kockára vágva (3-4 darab)
  • 1 marék kandírozott narancshéj (ha nincs, 2 narancs reszelt héja)
  • Valamint:
  • 3 evőkanál lekvár
  • a díszítéshez pár szem gyümölcs
  • kevés darált pisztácia

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, 1 kanál cukrot és pici sót adok a sárgájákhoz meg a vanília kivonatot, és jól kikeverem. A fehérjéhez a maradék 2 kanál cukrot adom, és kemény habbá verem géppel. A mákot ledarálom (jó a kávédaráló is), és belekeverem a tojáshabba, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kapcsos, 26 cm-es kerek formát kibélelek zsírpapírral és ebbe öntöm a piskótát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18 percig sütöm.

    Kifordítom, lehúzom a zsírpapírt, és visszateszem a kapcsos formába, hűlni hagyom.

    A krémek szinte egyformán készülnek, az ízesítésben különböznek.
    2 tálat veszek elő, mindegyikbe beleteszem a mascarponét, a cukrot, a
    tejfölt, a vaníliás cukrot, és géppel kikeverem.

    A 2 dl tejszínt egy másik tálban kevéske cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd elfelezem, és ezt is a két tálba kanalazom.

    A 2 csomag lapzselatint beáztatom, majd a leírásnak megfelelően kb. 1 dl vízzel egy edényben felteszem melegedni, de csak addig, hogy feloldódjon a zselatin. Kihűtöm, egy keveset hagyok a tetejére, a többit elfelezem, és belecsurgatom a 2 mascarponés krémbe.

    Most ízesítem őket, az egyikbe belekeverem a málnát, a másikba a kókuszreszeléket, a barackkockákat meg a kandírozott narancshéjat. Most van egy fehér kókuszos-barackos krémem és egy szép rózsaszín málnás krémem.

    A kapcsos formában lévő piskótát a 3 kanál lekvárral megkenem, és rákanalazom alulra a málnás krémet, elsimítom, erre kerül a kókuszos krém, elsimítom. Gyümölcsdarabokkal díszítem, és a maradék zselatinnal csak átkenem egy ecset segítségével. Pisztáciával meghintem, és hűtőbe teszem pár órát dermedni, még jobb egy éjszakát.

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető, csak a piskótát kell sütni, a krémeket hidegen keverni kell. Ha más gyümölcsökkel készítjük, ne használjunk friss barackot vagy kivit, esetleg ananászt, mert a krém ettől megkeseredhet, csak konzervet.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pistuc
Kedves Andi! Megkapásra került versikéd, melyet ezúton is köszönök. Utaltál költeményedben a konyhai trükkökre, na ezek tárháza nálam végtelen: tojásfeltörés - 10-ből 7x a fehérje az asztalon landol. Pornemű anyag kerek tálból kerek tálba öntése (az utóbbi \"természetesen\" kisebb a másiknál) - a fele a padlóra hull. Tésztanyújtás liszt nélkül: a tészta felhasad, lehelet megszegik... Igyekszem más téren is kreatív lenni: kigondoltam, hogy ha megállít a rendőr bácsi, és szondát akar fújatni, kiszállok a kocsiból és elszaladok, mondván, éppen szül a feleségem. Sőt megkérem, vigyázzon az autómra, és várjon meg. Szerinted kivitelezhető...? (Nem vezetek sohse pityókásan, csak félek, hogy nem ürül ki 100%-osan a cvakkpeti, mire elindulok). Szeretném majd elkészíteni a mákos dobosodat. Kicsit szégyenelem is magam, mert ugye nekem kreáltad, és tényleg olyan szép. Megyek dolgozni (égi meszelő vagyok, s most jó az idő), sziasztok! :)
Bgaboca
Nahát Andi !! Te is tudsz ? Itt az eredménye, ha költői lelkek találkoznak !!!! Az ihlet tárgya pedig egyenest gyönyörszép !!!
ekesandi
Pistuc Te is tucc Versed hízelgő, lelkemnek nagyon is megfelelő; De bizony mondom Néked az igaz valót: Benned is lelek kreativitást, ízlést, elég jót. De szívesen megalkotom Néked, újra, ezen művet, Sok-sok MÁKkal, HABbal, olyan Pistucnak való adaggal. Vendégemül szívesen látnálak, övmeglazító mákos HABzsolásra Terveinket egyeztetvén, ha MÁKunk van, sütünk, eszünk, mint még sohasem, álmunkban. Konyhai trükkjeinkkel elkápráztatjuk a másikat; És a mák-mákkal tervet életre keltjük egy más síkban.
pistuc
Andrea éke Álmodom, vagy tortád való? Színeivel letaglóz, ó! Itt egy málna, Ott egy alma Pedig nem is karácsonyfa! Édes csókját viszonoznám, Szíjam lyukát arrébb tolnám Ott egy Andi, Itt egy Pistuc Süssél nekem, hiszen te tucc!

Hasonló Receptek

Magazin