Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfioltál avokádómajonézzel

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 1 kis fej karfiol,
  • 2 csomó hónaposretek,
  • 1 csokor kerti zsázsa vagy galambbegysaláta,
  • a mártáshoz: 1 érett avokádó,
  • 1 tojássárgája,
  • 1,2 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj,
  • 1 teáskanál citromlé,
  • 1 teáskanál mustár,
  • néhány csepp balzsamecet,
  • só,
  • az öntethez: 1 evőkanál fehérborecet,
  • 1 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors

Elkészítés

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt nagyon vékonyan felszeleteljük. A megmosott retket felkarikázzuk. A borecetet kikeverjük az olajjal, fűszerezzük és a zöldségekre öntjük. 10 percig marináljuk. Közben elkészítjük az avokádómajonézt. Ehhez a tojássárgáját kikeverjük az olajjal, citromlével, mustárral, néhány csepp balzsamecettel, sóval ízesítjük. Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, húsát kiskanállal kikaparjuk. Fakanállal összetörjük és belekeverjük a majonézbe. A galambbegysalát kisebb darabokra tépdessük és kibélelünk vele egy tálat. Belehalmozzuk a marinált zöldségeket. Az avokádómajonézt külön kínáljuk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss