A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt nagyon vékonyan felszeleteljük. A megmosott retket felkarikázzuk. A borecetet kikeverjük az olajjal, fűszerezzük és a zöldségekre öntjük. 10 percig marináljuk. Közben elkészítjük az avokádómajonézt. Ehhez a tojássárgáját kikeverjük az olajjal, citromlével, mustárral, néhány csepp balzsamecettel, sóval ízesítjük. Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, húsát kiskanállal kikaparjuk. Fakanállal összetörjük és belekeverjük a majonézbe. A galambbegysalát kisebb darabokra tépdessük és kibélelünk vele egy tálat. Belehalmozzuk a marinált zöldségeket. Az avokádómajonézt külön kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre