Előkészítés: A karfiol zöldjét lehántjuk, torzsájáról levágva kisebb rózsákra bontjuk, megmossuk, és lecsepegtetjük. A lilahagymákat meghámozzuk, és szirmaikkal párhuzamosan vékony gerezdekre vágjuk, majd meglocsoljuk az átszűrt citromlé felével. A fokhagymát meghámozzuk. A koriander- és borsszemeket vastagabb nejlontasakba szórjuk, húsverővel kissé „megkalapáljuk”-ellapítjuk, és a fokhagymával, valamint a kakukkfűvel együtt teatojásba zárjuk. A snidlinget leöblítjük és felaprózzuk, a diót durvára vágjuk.
Elkészítés: Felteszünk forrni 1 liter vizet a maradék citromlével, a fehérborral, 1 kávéskanál sóval és a teatojással. Beletesszük a karfiolt és a babérlevelet, és majdnem puhára, de még \"ropogósra\" főzzük (kb. 10 perc). Szűrőtálba szedjük, alaposan lecsepegtetjük, levéből 4 evőkanálnyit félreteszünk az öntethez. A lilahagymát leszűrjük, levét félretesszük. Az öntethez simára keverjük a borecetet a hagyma páclevével, a félretett főzőlével, a porcukorral, a mustárral, ízlés szerint frissen őrölt borssal, végül cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat, és ha egyáltalán szükséges, csak a végén sózzuk. Lazán összekeverjük a karfiolt a lilahagymával, nagyobb, lapos tálra halmozzuk, majd bevonjuk az öntettel, végül megszórjuk a snidlinggel és a dióval. Langyosan vagy hidegen, de nem behűtve fogyasztjuk. Fehér húsú, főtt vagy sült hideg szárnyasok, halak mellé kínálhatjuk.