Keress receptre vagy hozzávalóra

Karfiolpizza

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2 darab tojás
  • 2 bögre mozzarella (reszelt)
  • 1 bögre parmezán
  • 1 tubus pizzaszósz
  • 20 dkg sonka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db paradicsom

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük, aprítógéppel összevágjuk, majd mikróba tesszük 4-5 percre és megpároljuk. Egy tiszta konyharuhába öntjük a karfiolt és kinyomkodjuk belőle a levet. (Vigyázat, forró! Nem árt egy kicsit hűlni hagyni!)
    2. Ha kinyomkodtuk a levét, akkor összekeverjük a két tojással, sóval, zöld fűszerekkel, a reszelt mozzarella felével és a parmezánnal.
    3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy sütőformába szétnyomkodjuk a masszát és 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor kezd pirulni a teteje kivesszük és elkészítjük a feltétet.
    4. A tetejét megkenjük pizzaszósszal,sonkát, karikára vágott lilahagymát, paradicsomkarikát szórunk teszünk rá és majd a maradék reszelt mozzarellával megszórjuk a tetejét. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

    HÁZI SZALÁMIS PIZZA >>> 

Megjegyzés

Diétázóknak ajánlott minél zsírszegényebb sajtot használni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin