Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolpizza liszt nélkül

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk. Lábasba tesszük néhány evőkanál vízzel, 2-3 percig pároljuk, majd kinyomkodjuk belőle a nedvességet konyhai papírtörlővel.
  2. Összedolgozzuk a tojásokkal, a reszelt sajttal, a meghámozott, összezúzott fokhagymával és egy kevés sóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, majd 260 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. Az így kapott pizzatésztát megkenjük a paradicsommártással, elrendezzük rajta a felkarikázott mozzarellát, és visszatoljuk a sütőbe 5-7 percre, amíg a sajt ráolvad. Végül friss bazsalikom- levelekkel tálaljuk.


Megjegyzés

Egy adag: 590 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss