Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos-sonkás tekercs

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 50 dkg karfiol
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg darált sonka vagy füstölt tarja
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, a lisztet átforrósítjuk rajta, és fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Állandóan kavargatva sűrűre főzzük. A félig kihűlt mártást elkeverjük a tojássárgákkal, majd a tojások kemény habjával.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk, és azonnal töltjük.

A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, alaposan lecsepegtetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát vagy tarját, 1 kanál tejfölt, átforrósítjuk, és megtöltjük vele a kisült lapot. Mint a piskótát feltekerjük, és pár percre forró sütőbe toljuk.

Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss