Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, a lisztet átforrósítjuk rajta, és fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Állandóan kavargatva sűrűre főzzük. A félig kihűlt mártást elkeverjük a tojássárgákkal, majd a tojások kemény habjával.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk, és azonnal töltjük.
A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, apróra szétszedjük, alaposan lecsepegtetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát vagy tarját, 1 kanál tejfölt, átforrósítjuk, és megtöltjük vele a kisült lapot. Mint a piskótát feltekerjük, és pár percre forró sütőbe toljuk.
Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre