Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolos-sajtmártásos spagetti

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 15 dkg spagetti
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek liszt (púpozott)
  • 1 tk mustármag (őrölt)
  • 2-2,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 tk ételízesítő
  • 15 dkg sajt (pl. edami, cheddar...)

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük, majd enyhén sós, bő vízben puhára főzzük a spagettivel együtt. (Mire a tészta megfő, annyi idő a karfiolnak is elég, hogy ne főjjön szét, és még roppanós maradjon). Ezután leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.
    2. Egy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mustármagot, majd pár perc alatt megpirítjuk. Ezután állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, majd kézi habverővel simára keverjük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és ételízesítővel. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig.
    3. Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan hozzákeverjük a tésztát és a karfiolt, majd beleöntjük egy vajjal kikent jénai tálba vagy egy kisebb tepsibe. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. 
    4. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.

    11 SPAGETTI RECEPT, AMINEK MÉG EGY OLASZ SEM TUD ELLENÁLLNI>>> 

    10 POFONEGYSZERŰ TÉSZTAÉTEL>>> 

    8 TIPP, HOGY IGAZÁN FINOM LEGYEN A KARFIOL!>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin