A karfiolt rózsáira szedjük, majd enyhén sós, bő vízben puhára főzzük a spagettivel együtt. (Mire a tészta megfő, annyi idő a karfiolnak is elég, hogy ne főjjön szét, és még roppanós maradjon). Ezután leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mustármagot, majd pár perc alatt megpirítjuk. Ezután állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, majd kézi habverővel simára keverjük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és ételízesítővel. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig.
Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan hozzákeverjük a tésztát és a karfiolt, majd beleöntjük egy vajjal kikent jénai tálba vagy egy kisebb tepsibe. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.