Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos-sajtmártásos spagetti

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, majd enyhén sós, bő vízben puhára főzzük a spagettivel együtt. (Mire a tészta megfő, annyi idő a karfiolnak is elég, hogy ne főjjön szét, és még roppanós maradjon). Ezután leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és az őrölt mustármagot, majd pár perc alatt megpirítjuk. Ezután állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, majd kézi habverővel simára keverjük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és ételízesítővel. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig.
  3. Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan hozzákeverjük a tésztát és a karfiolt, majd beleöntjük egy vajjal kikent jénai tálba vagy egy kisebb tepsibe. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. 
  4. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.

11 SPAGETTI RECEPT, AMINEK MÉG EGY OLASZ SEM TUD ELLENÁLLNI>>> 

10 POFONEGYSZERŰ TÉSZTAÉTEL>>> 

8 TIPP, HOGY IGAZÁN FINOM LEGYEN A KARFIOL!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss