Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolos sajtleves

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb karfiol (kb. 90 dkg)
  • 2 dkg vaj
  • 3 mokkáskanál őrölt mustármag
  • 6 dl félzsíros tej
  • 1,5 dl zöldségleves (kockából)
  • 1 babérlevél
  • 2 mokkáskanál napraforgóolaj
  • 10 dkg érett cheddar sajt
  • 1 evőkanál vágott friss petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk.

    Elkészítés: A vajat egy nagy lábasban felolvasztjuk, és a hagymát gyakran kavargatva mérsékelt hőfokon 3 percig pirítjuk benne, amíg megfonnyad. Belekeverjük az őrölt mustármagot. Néhány karfiolrózsát félreteszünk, a többit a lábasba tesszük a tejjel, a levessel és a babérlevéllel együtt. Felforraljuk, majd mérsékelt hőfokon, lefedve csendesen főzzük, amíg a karfiol megpuhul (kb. 15 perc). Közben felforrósítjuk fel az olajat teflonserpenyőben. A félretett karfiolrózsákat gyakran kevergetve 4–5 percig sütjük benne, amíg enyhén megbarnulnak. Félretesszük. A babérlevelet kivesszük, és a levest botmixerrel, vagy turmix-, illetve háztartási robotgépben péppé zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd újra forrásig felmelegítjük. Félrehúzzuk, belereszeljük sajtot, és addig keverjük, amíg a sajt megolvad. Tányérokba szedjük, megszórjuk a pirított karfiolrózsákkal és petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 303 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin