Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos rizottó

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej karfiol
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg rizs
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csokor snidling
  • 6 dkg parmezán
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A megtisztított, rózsáira bontott karfioltforrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd falatnyi darabokra vágjuk. A főzőlevet felfogjuk és félretesszük.
  2. A hagymákat finomra vágjuk, majd 5 dkg felforrósított vajon üvegesre sütjük. Hozzáforgatjuk a rizst, hozzáöntjük a bort, majd ha a folyadék elpárolgott, meglocsoljuk egy kevés főzőlével. Folyamatosan kevergetve puhára főzzük a rizst. Az elpárolgott folyadékot kis adagokban pótoljuk.
  3. Hozzáakeverjük a karfiolt és a finomra vágott snidlinget. A rizottót levesszük a tűzről, hozzáforgatjuk a megmaradt vajat és a lereszelt sajtot. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és forrón tálaljuk.

GYORS, KIADÓS, EGYSZERŰ - 11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>> 

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>>

KARFIOLRIZS, A LEGDIÉTÁSABB KÖRET >>>

Ezek is érdekelhetnek