Karfiolos húsgombóc sajtmártással

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg karfiol
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 40 dkg darált hús
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • frissen őrölt bors
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj
  • 4 szál petrezselyemzöld
  • A mártáshoz:
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg márványsajt
  • 0,8 dl tej

Elkészítés

    1. Szedjük rózsáira a karfiolt. Forrásban lévő, sós vízben főzzük 3 percig, majd csepegtessük le, hagyjuk kihűlni, és daraboljuk fel. Aprítsuk fel a hagymát és csíkozzuk fel a szalonnát. Dolgozzuk össze a darált húst a karfiollal, a hagymával, a szalonnával, 2 db tojással, 2 ek liszttel, sóval és borssal. Formázzunk a masszából kis golyókat.
    2. Tegyük a megmaradt lisztet és a zsemlemorzsát egy-egy tányérba. Egy másikban verjünk fel 1 db tojást. Forgassuk meg a húsgolyókat először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. A felforrósított olajban süssük ropogósra őket, majd szedjük konyhai papírtörlőre.
    3. A mártáshoz öntsük a tejszínt lábosba. Sózzuk, borsozzuk meg, és morzsoljuk bele a sajtot. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejet, és főzzük 3 percig. Tálaljuk a karfiolos húsgombócokat a sajtmártással, petrezselyemmel díszítve.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek