Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és roppanóra gőzöljük. A hús megforgatjuk az őrölt borssal elkevert lisztben, zsiradékon hirtelen elősütjük, utána mustárral megkenjük.
Egy nagyobb tepsit zsiradékkal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával. A karfiolt egyenletesen letesszük az aljába, megsózzuk, majd a hússzeleteket ráhelyezzük. A húsra teszünk 1-1 szelet sajtot és füstölt tarját.
A tejfölt kikeverjük a tojással, a reszelt sajttal, az aprított petrezselyemzölddel, és az egész rakományt nyakon borítjuk vele. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, pirítjuk. Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre