Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos hús

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és roppanóra gőzöljük. A hús megforgatjuk az őrölt borssal elkevert lisztben, zsiradékon hirtelen elősütjük, utána mustárral megkenjük.

Egy nagyobb tepsit zsiradékkal kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával. A karfiolt egyenletesen letesszük az aljába, megsózzuk, majd a hússzeleteket ráhelyezzük. A húsra teszünk 1-1 szelet sajtot és füstölt tarját.

A tejfölt kikeverjük a tojással, a reszelt sajttal, az aprított petrezselyemzölddel, és az egész rakományt nyakon borítjuk vele. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, pirítjuk. Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon nagy adag lesz belőle, le lehet osztani a mennyiségeket, ha kevesebbre főzünk. - esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss