Karfiolos csirkeragu leves

Hozzávalók

  • 4 db csirke alsócomb (kb. 35 dkg)
  • 4 db csirkeszárny (kb. 35 dkg)
  • 1 fej karfiol (közepes méretű)
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 5 db burgonya
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 db tv paprika
  • 1-2 db száraz csípős paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl olaj
  • 5 db tyúkhúsleves kocka
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tej

Elkészítés

    1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd beletesszük egy fazékba, és egy fél deci olajon megdinszteljük.
    2. Ezután hozzáadjuk a karikra vágott sárga- és fehérrépát, és így dinszteljük még 5-10 percig. Kb 2,5 liter vizet öntünk rá és beletesszük a leveskockákat és 2 babérlevelet. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.
    3. Forrástól számítva kb. 10 perc után a leveshez adjuk a megmosott, megtisztított csirkehúst. Fedő alatt főzzük kb. 10 percig, majd hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockára vágott burgonyát és egészben a paprikát. Legvégén kerül a levesbe a megmosott, rózsáira szedett karfiol, és így együtt az összes hozzávalóval, lassú tűzön, puhára főzünk mindent.
    4. Ez idő alatt egy serpenyőben, a másik fél deci olajon, 2 gerezd apróra vágott fokhagymából és lisztből zsemleszínű rántást készítünk: először megpirítjuk a fokhagymát, majd a lisztet és kevés vízzel felengedjük. A tejfölt a tejjel simára keverjük, és hozzáadjuk a rántáshoz, majd ismét jól elkeverjük. Beleöntjük a levesbe és pár perc alatt összefőzzük az egészet. Tálalásnál apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és aki szereti annak, még csípős paprikát kínálunk mellé.

     

Megjegyzés

Ez egy ízletes, "romás" , isteni raguleves. Az eredeti verzió Bódi Margó szakácskönyvéből származik, amit én kicsit a saját ízlésünkre formáltam. Sylvia, a Gasztro Angyal konyhájából.

Malmos Szilvia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin