Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos-brokkolis töltött pizza

MME MME
4/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 40 dkg finomliszt
  • 4 dkg olaj
  • Továbbá:
  • 50 dkg karfiol és brokkoli vegyesen
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 15 dkg főtt sonka vagy tarja
  • 10-15 szem kapribogyó
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk (10 perc). A lisztet, 1 kávéskanál sót, a zsiradékot keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és a robotgép dagasztóspiráljával hólyagosra kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kb. 30 percig, a kétszeresére kelesztjük.

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, enyhén sós, citromlével savanyított vízben majdnem puhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük.

A vajban világosra pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, sűrűre főzzük, azaz besamelt készítünk, langyosra hűtjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a sajtot és a szerecsendiót.

A petrezselymet finomra vágjuk, a sonkát apró kockákra, a kapribogyót elnyomkodjuk, és a karfiollal együtt kíméletesen belekeverjük a mártásba.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kikenünk olajjal egy nagyobb tepsit.

A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle, 20-25 cm átmérőjű, vékony korongokra húzzuk-nyújtjuk őket. A tésztalapok egyik felére halmozzuk a tölteléket, a tetejükre hajtjuk a szabadon maradt fél tésztalapokat, a széleket gondosan lenyomkodjuk, felhajtogatjuk, a tepsibe tesszük. Tetejüket villával megszurkáljuk, megkenjük a maradék olajjal, és 20-25 percig sütjük.

Fogyasztás előtt 5 percig pihentetjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 3156 kJ/755 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss