Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolos brassói aprópecsenye

Hozzávalók

  • 1/2 fej karfiol
  • 35 dkg burgonya
  • 2 ek + 4 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 ek édes-nemes paprika
  • őrölt fekete bors
  • 3 ek paradicsompüré

Elkészítés

    1.  A megmosott, kisebb rózsáira szedett karfiolt lobogó, sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és félretesszük.
    2. A burgonyát meghámozzuk, apróra kockázzuk, és bő, enyhén sós vízben a forrástól számított 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hagyjuk megszáradni.
    3. Serpenyőben felforrósítsuk a 2 ek olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkocázott sertéscombot, és nagy lángon, kevergetve megpirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd visszarakjuk a tűzre. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük egy kevés vízzel, és kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Végül beleforgatjuk a karfiolrózsákat.
    4. Egy mélyebb lábasban felhevítjük a 4 dl olajat, és aranysárgára sütjük benne az előfőzött burgonyakockákat. Ezzel tálaljuk a karfiolos brassóit. Csemegeuborka illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin