Karfiolleves

default user icon
17 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol (70 dkg),
  • 2 sárgarépa,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 leveskocka,
  • 1 babérlevél,
  • 10 szem bors,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1-2 evőkanál citromlé

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a répát szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk.

    2. Felforralunk 1 liter vizet, beletesszük a karfiolt, a hagymát, a répát, a leveskockát, a babérlevelet, teatojásba zárva az egész borsot, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük.

    3. A lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáadunk 1 merőkanál levest, elkeverjük, majd az egészet a forró leveshez adjuk. Fedő nélkül, kb. 3 percig szelíden forraljuk.

    4. Ízlés szerint citromlével savanyítjuk, sóval ízesítjük. Kidobjuk belőle a babérlevelet, a teatojást és a hagymát. A levest félrehúzzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.

    1 adag: 790 kJ/189 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tóth Viktória 3 évvel ezelőtt
iztelen iztelen...kar-kar. ezt a mennyisegu karfiolt 3 liter csontleben kell megfozni amit elozetesen keszitunk el a zoldsegekbol es csontbol.de ha megis igy csinaljuk es miert ne csinalnank hisz mindig rohanunk, fozni sincs idonk, akkor tobb fuszert hasznaljunk, de foleg leveskockat.
messzike1 5 évvel ezelőtt
Sziasztok Ez a leves akkor finom, ha megfőzitek egy nappal azelőtt, mielőtt esztek belőle, az ízek addigra összeérnek, és így a leves pont olyan finom, mint amilyen szép :)
messzike1 5 évvel ezelőtt
Sziasztok Nekem sem lett finom ez a leves... Most azon gondolkodom,hogyha már nekem nem jött be,hogyan turbózzam fel annyira,hogy a kedvesem azt mondja: finom volt
Lakatos Ágnes 6 évvel ezelőtt
Nekem elég íztelen a leves. :(
Orosz Judit 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam és nagyon finom lett, én még reszelt tésztát is tettem bele. Köszönöm!
Parádi Erika 6 évvel ezelőtt
Pontosan úgy csináltam (már többször is), ahogy le van írva és isteni finom. Köszi a receptet, azóta is csak ilyen karfionlevest csinálok.
Galló Lívia 6 évvel ezelőtt
Megfőztem zeller nélkül és csudi fincsi lett! :)
Ungvári Tímea 10 évvel ezelőtt
Nem értem, hogy lehetett kihagyni a zellert. :( Anélkül nem olyan ízes. Én bele szoktam főzni, 1-2 levelet, miután kész, kiveszem. A többi stimmel.
Juhász Tünde 10 évvel ezelőtt
ha nagyon finom karfiollevest akartok készíteni, ezt a receptet nem érdemes kipróbálni.... (én megtettem-csalódás volt...) :(
Palotai Dóra 10 évvel ezelőtt
Galuska: tojást, lisztet, vizet sót összekeverjük, és forró vízbe szaggatjuk. Nem nagy kunszt.. :DD

Hasonló Receptek

Magazin