Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolleves tárkonyosan

17 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db közepes karfiol /nagyobb rózsákra szedve, enyhe ecetes vízben áztatva/
  • 1 db nagyobb sárga répa /karikára vágva/
  • 1 db cikk zeller egészben
  • 1 db kisebb fehér répa /egészben/
  • 2-3 evőkanál rizs /megmosva/
  • 1 csipet zsálya /szárított/
  • 1 csipet kakukkfű /szárított/
  • 1 + 3 csipet tárkony /szárított/
  • 2-3 evőkanál olaj /lehet olívaolaj is/
  • 1 evőkanál liszt
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajban a karikára vágott sárgarépát dinszteljük - míg szint nem kap az olaj. Megszórjuk a liszttel, és addig pirítjuk együtt, míg a liszt a nyersességét el nem veszti. Felengedjük 1,5-2 liter vízzel, és feltesszük főni.

    1-1 csipet tárkonyt, kakukkfüvet, zsályát egy teatojásba tesszük, és a zellercikkel, a fehérrépával és a karfiolrózsákkal együtt a levest felforraljuk.

    Amikor felfőtt a leves, akkor tesszük bele a rizst, hogy le ne ragadjon.
    Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót.

    Ha már majdnem készre főtt, beletesszük a többi tárkonyt, és a tejföllel behabarva készre főzzük.

Megjegyzés

Ha több rizst teszünk bele, vagy ha több liszttel pirítjuk a répát, vagy ha a tejfölt liszttel keverjük ki, akkor akár főzeléket is készíthetünk.

simonani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Ezzel a levessel nyitom a hetet. Remek étel!
simonani
Szia VivicaThomas! Nagyon köszönöm köszöntésed! Sajnos a nehézségeim nemhogy csökkennének, hanem nőnek! Sajnos férjem betegsége egyre komolyabb, egyre jobban ágyhoz kötött. De a mindennapi teendők nem igen engednek gondolkodni, keseregni csak teszem a dolgom... Még egyszer köszönöm, hogy gondoltál rám! Tovább szép napot! Ani.
VivicaThomas
Szia Ani! (Utólag is) Boldog névnapot! ;) A szóban forgó betűk erősebb nyomogatásába hamarosan belejössz, automatikus lesz (nekem az \"í\" betű van teljesen máshol), vagy ha szerencséd van, akkor meglazulnak a gombok. :) Drukkolok, hogy valamennyi nehézségen hamarosan túl legyél, és csak úgy gondolj rájuk, mint olyan keresztek, amiket nem kaptál volna, ha nem lenne biztos, hogy elbírod őket... Jó éjt!
simonani
Szia Vivicathomas! Igazán, tiszta szívből köszönöm érdeklődésed, kaptam előre a névnapomra a kicsi lányoméktól egy laptopot, Csak a gond vele, hogy az i,u,o betűkre kell vigyázzak - erősebben kell nyomnom, és egy kicsit bosszant. Így lassabban tudok írni, és mindig javítanom kell. De, ha csak ennyi bajom lenne! Majd bővebben írok később! Jó éjt, szép álmokat! Ani.
VivicaThomas
Szia Ani! Remélem, rendben van a géped! ;)) Puszi!
simonani
Kedves VivicaThomas! Köszönöm kedves soraid, nem tudom mikor jelentkezem, mert vacakol a gépem! További szép napot!
VivicaThomas
Nagyon kedves vagy, Ani! A leveled elejétől és közepétől iszonyat éhes lettem ;), a végétől pedig nagyon jó érzés töltött el! :) Főleg, hogy ismeretlenül is ilyen kedves szavakat írtál... Hasonlóképpen boldog új évet kívánok Neked is!
simonani
Szia VivicaThomas! Nagyon sok mindent sütöttem az új a Rákóczi túrós volt. Majd lassan feltöltöm, ja és megszokott joghurt torta,/ töltött káposzta, ponty,francia saláta, töltött tojás... stb/ Szilveszterre újat találtam ki: tojás saláta, és még nem tudom hogy fogok leveles tészta sarlottot húsosan, lencse sült malackarajjal, baconos leveles tészta..,. stb. ezt holnap\" alkotni\" fogom, az előkészületi fékész anyagok az erkélyen várnak sorsukra. Remélem le tudom fényképezni őket \"eltűnés\" előtt. Ha hamarabb nem találkozunk, kívánok sokkal jobb évet, mint ami volt, 2011-ben Neked és családodnak, és minden barátodnak! Ani.
VivicaThomas
Szia Ani! Kíváncsi lettem, végül mi lett a karácsonyi menüd (sütid)! Üdv!
simonani
Szia! Nem sokára jelentkezem!/ a fagyott karfiolról jut eszembe, hogy olvastad a fagyasztási kisokost? Krisztikével hoztuk össze. Szerintem érdemes lenne elolvasnod!Cikkek között keresd, nem tudom most már hova tűnt, de én elmentettem, nézd meg legfeljebb ott/ További jó főzőcskézést! Ani

Hasonló Receptek

Magazin