Elkészítés: Az olajban a karikára vágott sárgarépát dinszteljük - míg szint nem kap az olaj. Megszórjuk a liszttel, és addig pirítjuk együtt, míg a liszt a nyersességét el nem veszti. Felengedjük 1,5-2 liter vízzel, és feltesszük főni.
1-1 csipet tárkonyt, kakukkfüvet, zsályát egy teatojásba tesszük, és a zellercikkel, a fehérrépával és a karfiolrózsákkal együtt a levest felforraljuk.
Amikor felfőtt a leves, akkor tesszük bele a rizst, hogy le ne ragadjon.
Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót.
Ha már majdnem készre főtt, beletesszük a többi tárkonyt, és a tejföllel behabarva készre főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre