Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolleves snidlinges sajtgaluskával

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 nagyobb répa
  • 1 nagyobb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 kg karfiol
  • 4 erőleveskocka
  • bors
  • egész bors
  • köménymag
  • 3-4 evőkanál olaj
  • A galuskához:
  • 1 felvert tojás
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • 2 púpos evőkanál vékonyra reszelt sajt
  • + annyi liszt, hogy a nokedlinél egy kicsit sűrűbb legyen a tészta
  • 1 mogyorónyi vaj

Elkészítés

Elkészítés:
1.) A karfiolt a torzsáitól megszabadítjuk, megmossuk, és kisebb rózsákra szedjük.
2.) A répákat megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk.
3.) A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk és a félbevágott hagymákat bevágjuk, hogy egyben maradjanak, de az ízük jól kijöjjön.
4.) A fokhagymákat megtisztítjuk.
5.) A kuktába 3-4 evőkanál olajat teszünk, fellangyosítjuk, beleszórjuk a megtisztított zöldségeket a karfiol kivételével. Megsózzuk, és pár percig pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5-2 liter vízzel.
6.) Beleteszünk 4 erőleves kockát, egész borsot, köménymagot, szerecsendiót és a törött borsot. Lezárjuk a kuktát, és 15 perc alatt puhára főzünk mindent.
7.) Kinyitjuk a kuktát, beletesszük a karfiolt, és visszazárjuk a kuktát. Jelzéstől számított kb. 3-4 perc alatt a karfiol is megpuhul.
8.) Elkészítjük a galuskát: Felverjük a tojást, hozzáadjuk a snidlinget, a reszelt sajtot, a vajat, a lisztet és megsózzuk. A gyöngyöző levesbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Ha feljönnek a leves tetejére, elkészültek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss