Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolleves pirított karfiolból

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolrózsákat kisebb darabokra bontjuk, a leveleket a levélerekre merőlegesen felcsíkozzuk, enyhén megsózzuk. Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott petrezselyemgyökérrel együtt. Mikor ezeket kivesszük a serpenyőből, kevés tökmagot pirítunk benne.

A karfiolból a leveleket és néhány szebb darabot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot enyhén sós vízben megfőzzük. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a tökmagot, majd mikor megfőtt a karfiol és a fehérrépa, összeturmixoljuk a főzőtejszínnel együtt. Nem muszáj nagyon krémesre készíteni, jobb, ha kicsit darabos marad.

Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a pirított leveleket és karfioldarabokat, kevés tökmagolajat csorgatunk rá, valamint pirított tökmagot teszünk a tetejére. Adhatunk mellé pirítóst is.

Megjegyzés

A karfiolt nagyon szeretem, de csak akkor, ha megőrzi roppanós állagát. Úgy érzem, tökéletes levest sikerült a leírt módon készítenem. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss