Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolleves húsgombóccal

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 l húsleves
  • bors
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 dl tejföl
  • A húsgombóchoz
  • 30 dkg Gallicoop darálthús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db tojás
  • 1 ek zabpehely
  • bors

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük. A sárga és fehérrépát meghámozzuk, felkarikázzuk. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
    2. Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a hagymákat, rádobjuk a zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük azokat. Sóval, borssal, bazsalikommal, tejföllel ízesítjük, botmixerrel pürésítjük.
    3. A gombóchoz összekeverjük a darálthúst, apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, tojást, zabpelyhet, sót, borsot. Diónyi gombócokat formálunk belőle, és forró vízben megfőzzük. A levest a gombóccal tálaljuk.

    PULYKAMELL NARANCSMÁRTÁSBAN >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin