Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Karfiolleves grízgaluskával

Hozzávalók

  • A grízgaluskához:
  • 1 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 5 csapott ek búzadara
  • késhegynyi szódabikarbóna (vagy sütőpor)
  • A leveshez:
  • 50 dkg karfiol
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek finom liszt
  • 5 dkg főző tejszín
  • 10 dkg tejföl
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A grízgaluskához egy tányérba beleütünk egy tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük. Beleszórjuk a búzadarát és egy késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport. Jól összekeverjük, fél óráig állni hagyjuk.
    2. A leveshez a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk.
    3. Amikor forr, egy kiskanál élével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. (Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. Amikor megkeverjük, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágunk, és ha a közepén is puha, akkor jó.) Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest sóval, borssalízesítjük.
    4. A liszt et simárakeverjük a tej színnel és a tej föllel, felöntjük egy kevés forró levessel, majd a leveshez adjuk, és további 5 percig főzzük együtt. A végén apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

    7 MELENGETŐ ZÖLDSÉGLEVES, HA TAVASSZAL LEHŰL AZ IDŐ >>> 

    11 TAVASZI LEVES A MEDVEHAGYMÁSTÓL A KARFIOLOSIG - KIPRÓBÁLT RECEPTEK >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes