Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolleves grízgaluskával

Hozzávalók

  • A grízgaluskához:
  • 1 db tojás
  • 5 ek búzadara
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A leveshez:
  • 50 dkg karfiol
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 ek olaj
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • bors
  • 1 ek liszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A grízgaluskához egy tányérba beleütjük a tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük. Beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát. Jól összekeverjük, fél órán át állni hagyjuk.
    2. A leveshez a karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és főzni kezdjük. 
    3. Ha forrt, 2 perc után egy kiskanál élével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 10 percig fedő alatt főzzük. Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest sóval, borssal ízesítjük.
    4. A lisztet simára keverjük a tejszínnel és a tejföl lel, felöntjük 2 dl forró levessel, majd a leveshez adjuk, és további 5 percig főzzük együtt. A végén apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

    7 MELENGETŐ ZÖLDSÉGLEVES, HA TAVASSZAL LEHŰL AZ IDŐ >>> 

    11 TAVASZI LEVES A MEDVEHAGYMÁSTÓL A KARFIOLOSIG - KIPRÓBÁLT RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin