Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiollal töltött fasírt kaporszósszal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 db száraz zsemle
  • 1 egész tojás
  • 5 gerezd fok hagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 kis fej karfiol
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss kapor
  • 5 dl tej
  • étolaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • ízlés szerint cukor
  • ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A húst, a beáztatott zsemléket, a tojást, az áttört fokhagymát és a fűszereket jól összedolgozzuk.

    A karfiolt sós, borsos, ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, rózsáira szedjük.

    A húsból fasírtokat formázunk úgy, hogy a közepükbe 1-1 karfiolrózsa kerüljön.

    Olajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük a fasírtokat, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    A kaporszószjoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük a tejjel, sózzuk, és pár percig forraljuk. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, csipet sóval, kevés vízzel, és a kaporra öntjük, majd jól kiforraljuk. Végül cukorral és ecettel ízesítjük.

    A kisült fasírtokat a kaporszósszal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek