Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiollal töltött fasírt kaporszósszal

MME MME
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst, a beáztatott zsemléket, a tojást, az áttört fokhagymát és a fűszereket jól összedolgozzuk.

A karfiolt sós, borsos, ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, rózsáira szedjük.

A húsból fasírtokat formázunk úgy, hogy a közepükbe 1-1 karfiolrózsa kerüljön.

Olajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük a fasírtokat, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

A kaporszószjoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük a tejjel, sózzuk, és pár percig forraljuk. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, csipet sóval, kevés vízzel, és a kaporra öntjük, majd jól kiforraljuk. Végül cukorral és ecettel ízesítjük.

A kisült fasírtokat a kaporszósszal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss