Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolkrémleves pofonegyszerűen

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Utóbbi kettőt finomra aprítjuk, míg a krumplit kisebb kockákra vágjuk.
  2. Ha ezekkel elkészültünk, a karfiolt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd kicsi rózsákra szedjük.
  3. Az olajon megfonnyasztjuk a kétféle hagymát egy nagyobb lábasban, azután a karfiolt meg a burgonyát is hozzáadjuk, és picit megpirítjuk az egészet.
  4. Miután a kakukkfű leveleit is belecsipkedtük a fazékba, felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
  5. Végül pürésítjük a leveset egy botmixerrel, azután pirított kenyérkockákkal, petrezselyemlevelekkel és egy kevés durvára tört borssal a tetején tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A KARFIOLKRÉMLEVES

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss