Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karfiolkrémleves márványsajttal

Hozzávalók

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg burgonya
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 80 dkg karfiol
  • 8 dl zöldségleves-alaplé
  • 10 dkg márványsajt (kékpenészes)
  • 1 db körte
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek citromlé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, a meghámozott hagymát és burgonyát felkockázzuk. Az előkészített zöldségeket a fazékban felhevített olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, rózsákra szedett karfiolt, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük kb. 20 perc alatt. 
    2. Közben a márványsajtot kockákra vágjuk. A tetszés szerint megmosott vagy meghámozott körtét negyedeljük, és a magház eltávolítása után felszeleteljük, illetve -daraboljuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a körtedarabokat.
    3. A levest felengedjük a tejszínnel, majd botmixerrel pürésítjük. A citromlével, valamint sóval, borssal ízesítjük, és tányérokba merjük. Végül adagonként elosztjuk benne a körtét és a sajtot.

    Karfiolkrémleves receptek >>>  

    TOVÁBBI KRÉMLEVES RECEPTEKET ITT TALÁLSZ>>> 

Tálaláskor a levest megszórhatod adagonként 1 ek durvára aprított, zsiradék nélkül megpirított törökmogyoróval.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin