Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolkrémleves brokkolival

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Forró zsiradékban megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Felengedjük kb. 1,2 l vízzel. Ízesítjük a leveskockával, hozzáadjuk a zöldségrózsákat, a burgonyát, együtt puhulásig főzzük.

A karfiol- és brokkolirózsákból pár darabot a tálaláshoz félreteszünk, a többit a levessel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, utána ízesítjük szerecsendióval, borssal, sóval, a félretett karfiol- és brokkolirózsákat hozzáadjuk, egyet forralunk rajta.

Tálalásnál a tányérok aljára vagy a leves tetejére szórhatjuk a reszelt sajtot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss